Wednesday, March 08, 2006

Desembre 2005

Va ser mes molt fred però alhora sec, amb una glaçada arran de mar i una forta garbinada el dia 2, com a conseqüència d'una pertorbació atlàntica que ens va deixar més vent i mala mar, que no pas pluja.

Seguidament veiem un parell de fotografíes de l'estat de la mar a les nostres costes a dia 2 de Desembre, quan una profunda borrasca atlàntica situada al sud de les Illes Britàniques, d'uns 970 mb, va produir un fort temporal de S-SW a l'Europa més occidental.
La primera foto correspon a l'onatge a Premià de Mar, mentre que la segona està feta des del Port Ginesta a Castellfdefels. El vent de llebeig va assolir ràfagues, sobretot durant la primera meitat del dia, de l'ordre de 50 a 70 km/h en punts del litoral. L'estat de la mar era maregassa.
Mapa sinòptic d'aquesta jornada.Posteriorment, vàrem tenir una situació força anticiclònica... De fet, l'anticicló es va anar bellugant pel continent europeu, enviant-nos un cert flux de vents de procedència continental, del N-NE, fent que les temperatures anéssin baixant lenta i progressivament a les nostres contrades...
A finals de mes l'ambient gèlid es consolidà arreu, amb glaçades generalitzades, que van arribar fins a la mateixa línia de la costa. Com a fet curiós, aquesta situació de baixíssimes temperatures no va ser fruit de cap invasió siberiana ni polar, sinó de la combinació de les altes pressions i de la lenta i progressiva entrada d'aire fred, produint una acumulació i un estancament de tot el fred a les depressions i fonadades, i en general a tot el territori.
____________________________________________________________________

Resum Desembre 2005 - Premià de Mar

Temperatura mitjana: 8.81ºC
Mitjana de les mínimes: 5.91ºC
Mitjana de les màximes: 11.72ºC
Mitjana més baixa en un dia: 4.2ºC el dia 29
Mitjana més alta en un dia: 13.2ºC el dia 4

Temp. mínima absoluta: 0.2ºC el dia 29 (glaçada)
Temp. màxima absoluta: 16.5ºC el dia 4

Temp. mínima més alta: 10.0ºC el dia 3
Temp. màxima més baixa: 8.1ºC el dia 29

Amplitud tèrmica mínima: 2.8ºC el dia 8
Amplitud tèrmica màxima: 8.7ºC el dia 23

Dies de glaçada:
1

Dies de precipitació: 2
Total precipitació: 9 mm
Dia 2: 9mm
Dia 31: ip.
....................................................
Fotografía per acomiadar l'any 2005...
feta des de Premià el 30/12

0 Comments:

Post a Comment

<< Home